Gică Hagi, la ceas aniversar. ”Regele” a împlinit 59 de ani. Ianis, mesaj special pentru tatăl său

de: Beatrice Dumitru
05 02. 2024

Gică Hagi, considerat de mulți cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, a împlinit astăzi 59 de ani. De ziua sa, ”Regele” ar putea primi cel mai frumos cadou, victoria în partida cu liderul FCSB, meci care închide etapa a 24-a din SuperLiga.

Gică Hagi, meci important de ziua sa

În cariera sa, ”Regele” fotbalului românesc a făcut fericiți milioane de suporteri și i-a scos în stradă datorită evoluțiilor de la echipa națională a României, dar și de la echipele de club.

Pe 5 februarie, Gică Hagi a împlinit 59 de ani, iar 42 i-a petrecut în lumea fotbalului, după ce, în 1982, debuta în echipa mare a Farului Constanța. Acum, el este acționarul majoritar al formației de la malul mării și de ziua sa se va afla pa banca ”marinarilor” pentru meciul cu liderul FCSB, din etapa a 24-a din SuperLiga.

Gică Hagi, manager și antrenor Farul Constanța. Sursa foto: Profimedia

Eu ştiu că întâlnim o echipă foarte bună şi vrem să fim noi, să putem să ne impunem. Mie nu îmi plac cadourile, eu nu vreau cadouri, ştiu că totul în viaţă se obţine prin muncă.

Vom merge, vom munci foarte bine şi o să facem. Restul, mie îmi place să muncesc şi să fac cât mai bine”, a declarat Gică Hagi, înainte de meciul cu FCSB.

În 30 de meciuri în toate competițiile cu FCSB, Farul are 7 victorii, 3 remize și 20 de înfrângeri. la finalul sezonului trecut, constănțenii au câștigat titlul de campioni după o victorie în fața ”roș-albaștrilor”, scor 3-2, și o revenire spectaculoasă de la 0-2.

Mesajul lui Ianis Hagi pentru tatăl său

Gică Hagi a primit multe mesaje de ”La mulți ani!” pe rețelele sociale. Ianis Hagi nu a ratat ocazia și i-a transmis și el un mesaj tatălui său pe Instagram. Acesta a distribuit un videoclip cu mai multe momente importante din carierea ”Regelui”, alături de o scurtă urare.

La mulți ani, tata!”, a scris Ianis Hagi pe pagina unde este urmărit de peste 370 de mii de persoane.

Citește și: Gică Hagi, făcut praf după transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham: ”Bine că n-a ajuns la academia lui”

Palmares Gică Hagi. Marile echipe din Europa la care a jucat

  • Gică Hagi s-a născut la 5 februarie 1965, la Săcele. Palmaresul său în primul eşalon din România totalizează 223 meciuri şi 141 goluri, trei titluri de campion şi trei Cupe ale României. El a fost de două ori golgheterul României, în sezoanele 1984/1985 și 1985/1986.
  • Și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei.
  • Gică Hagi a jucat în Spania, la cele mai mari echipe: Real Madrid și Barcelona. În 1990, ”Galacticii” au plătit patru milioane de dolari, un record la acea vreme, iar ”Regele” a jucat în capitala Spaniei doi ani și a marcat 19 goluri în 64 de meciuri. După experiența de la Brescia și după Campionatul Mondial din SUA, Gică Hagi a semnat cu Barcelona. A jucat două sezoane pentru catalani, pentru care a înscris șapte goluri în 36 de meciuri.

Citește și: Profeția lui Hagi care s-a adeverit. Situația dezastruoasă în care se află fotbalul românesc

  • Cea mai bună perioadă din cariera lui Gică Hagi a fost la Galatasaray, echipă pentru care a evoluat în perioada 1996-2001, jucând în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile.
  • Cu Galatasaray, Gică Hagi a cucerit patru titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, a câștigat Cupa UEFA şi Supercupa Europei.
  • La națională, Gică Hagi a jucat între 1983 și 2000, a bifat 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgeterul all-time.
  • Ca antrenor, el a pregătit naționala României, Galatasaray, Bursaspor, Steaua, Poli Timişoara şi Viitorul.